Δραστηριότητες

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος «Θάλασσα», δημιουργήθηκε ένα εκπαιδευτικό πακέτο με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, για τα θαλάσσια θηλαστικά που ζουν στις ελληνικές θάλασσες, μέσα από ομαδικά παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες.
Ο τίτλος του εκπαιδευτικού πακέτου είναι «Ταξίδι στον κόσμο των θαλάσσιων θηλαστικών της Ελλάδας» και περιέχει ένα βιβλίο-οδηγό με πληροφορίες για τα θαλάσσια θηλαστικά της Ελλάδας για τους εκπαιδευτικούς, ένα βιβλίο με δραστηριότητες και φύλλα εργασίας για την τάξη, τρία παζλ, ένα CD με φωτογραφίες, ένα CD με ήχους της θάλασσας και το ντοκιμαντέρ του προγράμματος. Το εκπαιδευτικό πακέτο είναι δανειστικό και μπορεί να παραμείνει έως 3 εβδομάδες σε κάθε σχολείο. Παράλληλα, για τα σχολεία της Αττικής, υπάρχει δυνατότητα η εκπαιδευτική ομάδα του «Θάλασσα» να πραγματοποιήσει παρουσιάσεις για τα θαλάσσια θηλαστικά της χώρας μας.
Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 5222888 ή στο info@thalassa-project.gr.
Μέρος του υλικού αυτού είναι και οι ακόλουθες δραστηριότητες:

ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΗΧΟΪΣΤΟΡΙΑ ΠΟΙΑ ΖΩΑ ΛΕΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ; ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΠΤΕΡΕΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΜΕ ΤH ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΘΗΛΑΣΤΙΚΟ; ΚΑΡΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΓΛΥΠΤΗΣ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΜΙΑ ΦΩΚΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΙ ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΙΝΑΣ ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΘΗΡΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΠΟΙΑΝΟΥ ΨΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΙΖ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ